Фірма, за якою стоїть міністр, заробила півтора мільярди з бюджету

Субота, 12 березня 2011, 15:25

Аграрний фонд 4 березня уклав угоду з ТОВ "Хліб Інвестбуд" на постачання 895 тис. тонн зернових культур вартістю 1,55 млрд. гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Джерелом фінансування угоди визначені "кошти державного бюджету України". Розпорядником коштів вказане Міністерство аграрної політики та продовольства.

Закупівля проведена за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника".

Реклама:

В обґрунтуванні закупівлі, пише видання, вказано, що "з початком нового маркетингового періоду застосування процедури закупівлі в одного учасника є єдиним можливим способом здійснення своєчасного формування державного інтервенційного фонду".

Виникнення термінової потреби в зерні пов'язане із формуванням державного інтервенційного фонду з метою забезпечення продовольчої безпеки держави.

Наразі в Мінекономіки подані ще три заявки на погодження процедур закупівель "у одного учасника", йдеться у публікації.

Так, держпідприємство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" просить дозволу на закупівлю у ТОВ "Хліб Інвестбуд" в І кварталі 2011 року 3,5 млн. тонн зернових "на суму близько 6 000 000,00 тисяч гривень".

Також Аграрний фонд до 1 листопада 2011 року планує закупити у "Хліб Інвестбуду" партії зерна до 1 030,28 тис. тонн та до 769,639 тис. тонн. Очікувана вартість закупівлі не вказана.

Видання зазначає, що контроль над фірмою "Хліб Інвестбуд" має ТОВ "Каласар", причетне до бізнес-середовища міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка та "Внешэконобанку", який очолює Володимир Путін.

Як повідомлялося, у п'ятницю прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що нічого не знає про компанію "Хліб Інвестбуд", яка отримала в 2010-2011 роках найбільшу кількість квот на експорт зерна і замовлення на поставку зерна до Агарного фонду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: