Азаров стверджує, що не знає компанію "Хліб-Інвестбуд"

П'ятниця, 11 березня 2011, 15:15

Прем'єр-міністр Микола Азаров нічого не знає про компанію "Хліб Інвестбуд", яка отримала в 2010-2011 роках найбільшу кількість квот на експорт зерна і замовлення на поставку зерна до Агарного фонду.

Про це він сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності уряду.

Як стало відомо "Економічній правді", в статутному капіталі цієї компанії з літа 2010 року переважає капітал невідомої приватної структури. Це підтверджується даними з Єдиного державного реєстру.

"Я звик будь-яку інформацію "Української правди" детально перевіряти. Ви зараз сказали на всю країну (про те, що в статутному капіталі "Хліб Інвестбуд" переважає приватний капітал - "ЕП") - йде ж прямий ефір, а правда це, чи ні, нікому не відомо", - заявив він, відповідаючи на питання УП.

Нагадаємо, що у 2010 році за неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника" ТОВ "Хліб Інвестбуд" отримало право поставити 5 мільйонів тонн зерна до Аграрного фонду за ціною 1,4 тисячі гривень за тонну.

Нещодавно також стало відомо, що чиновники дають "Хліб Інвестбуду" можливість закупити для фонду ще 1,03 мільйона тонн зерна на суму 1,5 мільярда гривень. Процедура визначення переможця така ж сама.

Реклама:

Посередницькі послуги "Хліб Інвестбуд" також має надати Державній продовольчо-зерновій корпорації України - ДПЗКУ. Зокрема, корпорація вже надіслала Міністерству економіки обґрунтування щодо укладення угоди з цією фірмою на закупівлю 3,5 мільйона тонн зерна на 6 мільярдів гривень.

Окрім цього, привілейована структура опинилася у центрі скандалу щодо розподілу квот, коли багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Мінагропроду про наявність зерна і подати заявки.

"Хліб Інвестбуд" тоді отримала найбільшу квоту - право на вивезення 750 тисяч тонн зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: