Держакти на землю хочуть зробити платними

П'ятниця, 11 березня 2011, 17:02

Державне агентство земельних ресурсів підготувало зміни до порядку фінансування безкоштовного оформлення й видачі державних актів на право власності на землю, згідно з яким планується безкоштовно видавати держакти лише соціально незахищеним верствам населення.

Про це заявив заступник голови Держземагентства Микола Калюжний, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, на сьогодні постанова №844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України" від 5 серпня 2009 року все ще діє.

На запитання, чи передбачено 2011 року якісь кошти на безкоштовне оформлення й видачу держактів, Калюжний відповів: "Десь 40 млн. гривень у нас лежать на рахунках інститутів землеустрою, і ми приймаємо заявки на роботи з безкоштовної видачі державних актів. Але ми вноситимемо зміни до порядку фінансування, щоб не всі мали можливість безкоштовно отримати державні акти, а лише соціально незахищені верстви населення".

Реклама:

Як повідомлялося, водночас експерти заявляють про припинення безкоштовного оформлення й видачі держактів на землю.

У територіальних управліннях земельних ресурсів громадянам, які хочуть оформити держакт, пропонують підписати договір із ліцензованими організаціями із землеустрою, зокрема з державними, на платне надання таких послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!