Кернес відмовляється заплатити "Нафтогазу" 340 мільйонів

П'ятниця, 11 березня 2011, 10:22
Керівництво "Нафтогазу" запропонувало харківській міській владі виплатити 340 млн. гривень, які ЗАТ" ТЕЦ-3" заборгувало за газ, але місто цього робити не буде.

Про це заявив міський голова Геннадій Кернер, інформують "Комментарии".

"Я думаю, що ми не дозволимо перекласти на плечі харків'ян додаткове навантаження у вигляді боргу комерційної структури. Цей борг ми за законом визнавати не будемо", - відзначив Кернес.

За його словами, у ТЕЦ-3, коли підприємством керувала приватна структура, не було неплатоспроможних клієнтів.

Також Кернес заявив, що до бюджету Харкова надійшли кошти у розмірі 11,382 млн. гривень від ЗАТ "ТЕЦ-3" в якості відшкодування збитків, понесених містом від недоплати підприємством податку на землю.

Реклама:

"Це не вся сума. Обговорюється відшкодування ще більше 3 млн., а потім решти коштів збитків, понесених містом аж до передачі ТЕЦ-3 в комунальну власність. У загальній складності місто отримає близько 17 млн. гривень", - сказав Кернес.

Він зазначив, що роботу з відшкодування понесених містом збитків і стягнення недоїмок до бюджету розпочато спільно з прокуратурою в 2008 році.

Кошти, які вдалося отримати бюджету в рамках цієї роботи, обчислюються десятками мільйонів.

ТЕЦ-3 в лютому перейшла в управління КП "Харківські теплові мережі".

Раніше, за даними АМКУ, в серпні 2008 року ТЕЦ-3 перейшла під контроль ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", що входить до групи "Енергетичний стандарт" російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

До цього ТЕЦ-3 входила до числа підприємств, корпоративні права на які належали колишньому голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову і його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!