Клюєв хоче "вільно торгувати" із Марокко

Вівторок, 1 березня 2011, 11:31

Україна має намір домовитися про створення зони вільної торгівлі з Марокко.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Українські новини".

"Сьогодні Україна активно працює над впровадженням режимів вільної торгівлі з Євросоюзом, СНД, а також з Канадою, Туреччиною, Сінгапуром, Ізраїлем, Марокко та іншими країнами", - сказав він.

Клюєв зазначив, що за рік перебування при владі Кабінет міністрів Миколи Азарова значно активізував співпрацю з низкою країн, контакти з якими за останні декілька років були заморожені, активізував переговори щодо спрощення торгівлі для українських виробників.

Реклама:

Також, за словами першого віце-прем'єра, зроблені реальні кроки з диверсифікації забезпечення країни енергоносіями, багато великих міжнародних компаній заявили про готовність інвестувати в розвиток українських родовищ.

Крім цього, Клюєв підкреслив, що здійснюється активна робота з залучення іноземних інвестицій, необхідних для модернізації та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки.

Як повідомлялося, Клюєв сподівається, що в 2011 році завершаться переговори про асоціацію і створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

У січні Україна і Туреччина підтвердили намір домовитися про створення зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!