Суд дозволив "Київгазу" не платити 92 мільйони штрафу

Понеділок, 7 лютого 2011, 15:51

Апеляційний адміністративний суд 1 лютого підтвердив протиправність і скасував рішення Держінспекції з контролю за цінами про стягнення з ПАТ "Київгаз" майже 92 млн. гривень, нарахованих у вигляді економічних санкцій в грудні 2009 року.

Про це повідомили у прес-службі "Київгазу".

"Рішення Держінспекції з самого початку свідчило про перевищення нею своїх владних повноважень та про переслідування цілей, аж ніяк не пов'язаних із дотриманням законності ціноутворення. Виплата цих незаконно нарахованих економічних санкцій могла би призвести до повної неплатоспроможності "Київгазу", можливо навіть до межі банкрутства", - сказав голова правління "Київгазу" Сергій Горовий.

Він запевнив, що компанія продовжить відстоювати свої права у судах, правоохоронних органах та в прокуратурі, аби мати змогу виконувати свої основні функції з надійного та безперебійного газопостачання столиці.

Реклама:

Крім того, "Київгаз" звернеться до правоохоронних органів та прокуратури із проханням перевірити законність дій столичної Держінспекції у ситуації з протиправним нарахуванням економічних санкцій, а за наявності законних підстав - притягнути посадовців, винних у вказаному порушенні, до відповідальності.  

У компанії нагадали, що рішення Держінспекції передбачало вилучення у "Київгазу" 30,663 млн. гривень одержаної виручки та 61,325 млн. гривень штрафу, тобто загалом близько 92 млн. гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!