Іноземні інвестори погрожують піти з українського села

П'ятниця, 25 лютого 2011, 16:43

У разі прийняття законопроекту №8053, який передбачає впровадження державної монополії на ринку експорту аграрної продукції, призведе до фактичного усунення приватних зернотредеров з ринку.

Така заява міститься в листі Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку, спрямованого прем'єр-міністру України Миколі Азарову та міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку, повідомляє "АПК-Інформ".

У листі наголошується, що "трейдери, які ведуть діяльність в Україні, уже і так значно постраждали від введення квот".

"Вищевказаний законопроект посилає негативні сигнали інвесторам, які розглядають можливість довгострокових інвестицій у виробництво і переробку зернових, а також важливу зернову інфраструктуру", - говориться в документі.

Реклама:

"Внаслідок цього довіра до українського інвестиційного клімату помітно знижується, і ціла низка існуючих або потенційних клієнтів наших організацій уже призупиняє реалізацію інвестиційних програм. Деякі з них розглядають можливість повного виходу з Україною", - відзначають у міжнародних організаціях.

Представники цих організацій настійно просять прем'єр-міністра України ще раз проаналізувати можливості наслідків прийняття цього законопроекту.

Відзначається, що Україна сьогодні має унікальну можливість стати одним із основних постачальників продовольства у світі, але для цього зерновому сектору необхідний приплив значних обсягів довгострокового приватного капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!