Янукович підписав закон водія Ахметова

П'ятниця, 25 лютого 2011, 11:07

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону "Про акціонерні товариства" щодо вдосконалення механізму діяльності акціонерних товариств" № 2994-VI.

3 лютого Верховна рада ухвалила цей закон, врахувавши усі пропозиції президента, оскільки раніше він був заветований Януковичем, повідомляє УНІАН.

За дане рішення проголосував 261 із 416 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до закону, акції публічного акціонерного товариства можуть купуватися і продаватися на фондовій біржі. Публічне акціонерне товариство зобов`язане пройти процедуру включення акцій до біржового списку хоча б однієї фондової біржі.

Реклама:

Президент запропонував, а парламент підтримав пропозицію щодо вилучення із закону норми щодо надання мажоритарним акціонерам - власникам 95% і більше відсотків акцій товариства права примусового викупу акцій у всіх інших акціонерів.

Крім того, Президент запропонував передбачити норму, що рішення про вчинення значного правочину, якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, становить 50% і більше відсотків вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності акціонерного товариства, приймається більш як 50% голосів акціонерів від загальної кількості.

Депутати Ради від ПР Юрій Воропаєв і Володимир Мальцев - останній більш відомий як водій Ріната Ахметова, зареєстрували в парламенті цей законопроект 19 березня, а 6 липня Рада прийняла його в першому читанні 260 голосами.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: