У "дітища" Ющенка відсудили 25 мільйонів

Середа, 2 лютого 2011, 10:42

Вищий господарський суд зобов'язав держпідприємство "Культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" виплатити борг у розмірі 25 млн. гривень за протиаварійні та відновлювальні роботи, виконані будівельною компанією "Основа-Солсіф".

Цих грошей генеральний підрядник музею домагається від замовника уже більше року, пише газета "Дело".

Багатомільйонний борг перед будівельною організацією у музею виник у результаті невиконання двох договорів, укладених у 2008 році: на суму 97,47 млн. гривень (з них - 77,77 млн. гривень виділено з держбюджету, 19,7 млн. гривень - з місцевого бюджету Києва), а також контракту на суму 48,5 млн. гривень (за рахунок коштів держбюджету).

Як встановив суд, компанія "Основа-Солсіф" з березня по грудень 2009 року виконала частину будівельних робіт за двома цими договорами на загальну суму близько 120 млн. гривень, а отримала на 25 млн. гривень менше.

Реклама:

Саме цю суму будівельники і вимагали повернути через суд.

Де буде шукатиме відсуджені кошти екс-президент Віктор Ющенко, який є головою Наглядової ради музейного комплексу "Мистецький арсенал", поки не відомо. зазначає видання

У держбюджеті на будівництво "Мистецького арсеналу" у 2011 році передбачено лише 7,5 млн. гривень.

Видання нагадує, що під час ревізії фінансово-господарської діяльності "Мистецького арсеналу" у 2008-2009 роках та у першому кварталі 2010 року було встановлено, що за цей період на створення комплексу з різних джерел надійшло і використано 154,2 млн. гривень.

Ревізія також встановила фінансові порушення на загальну суму 18,1 млн. гривень.

У березні 2010 року екс-президент Віктор Ющенко просив у глави держави Віктора Януковича на облаштування "Мистецького арсеналу" 300 млн. гривень.

Віктор Ющенко був призначений головою Наглядової ради "Арсеналу" власним указом від 16 лютого 2010 року в останні дні свого президентства.

У лютому 2010 року він також надав культурно-художньомц і музейному комплексу "Мистецький арсенал" статус національного.

Компанія "Основа-Солсіф" стала генеральним підрядником "Мистецького арсеналу" у 2008 році, змінивши на цій позиції компанію ТОВ "Штрабаг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!