ЄБРР: криза завершилася, але потрібні реформи

Четвер, 17 лютого 2011, 12:30

Центральна і Східна Європа в цілому вийшла із кризи порівняно добре, зокрема, Україна завдяки зростанню в металургії.

Про це заявив віце-президент Європейського банку реконструкції і розвитку Манфред Шеперс в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі.

Водночас,він застеріг, що "не треба тішити себе ілюзіями, що все гаразд", і наголосив на потребі реформ.

"Регіон в цілому вийшов з кризи порівняно добре - частково це пояснюється видужанням глобальної економіки, що у свою чергу пояснюється видужанням видобувних галузей - в Україні економіка видужала через покращення ситуації в металургійній галузі", - зазначив Шеперс.

Реклама:

"Також була підтримка з боку Міжнародного Валютного Фонду та Європейського Банку реконструкції та розвитку фінансовій галузі - вони підтримали банки в регіоні. Була підтримка валют країн регіону. На тлі цього не варто забувати й про потенціал регіону до зростання, доступ країн до ринку Європейського Союзу зі своїм експортом - все це вплинуло на те, що посткомуністичні країни подолали кризу вправно", - додав він.

Проте, вважає віце-президент ЄБРР, не варто тішити себе фальшивими ілюзіями, що все в регіоні гаразд: "Криза завершилась, але потрібно пришвидшити реформи".

За його словами, є "багато причин, чому Україна стане надзвичайно важливою економічною потугою регіону".

"Але щоб досягти цього, Україна має взятися за системі реформи в усіх галузях. Також часом треба, аби було меншим втручання уряду в економіку -себто, лібералізація повинна бути активнішою", - наголосив Шеперс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!