Данилишину відмовили у закритті справи

Вівторок, 15 лютого 2011, 13:28

Адвокату колишнього міністра економіки Богдана Данилишина не вдалося домогтися закриття кримінальної справи проти його клієнта, яка була порушена у зв'язку із закупівлею нафтопродуктів у комерційної компанії "Анчар Груп" для Міністерства оборони.

Печерський районний суд відхилив доводи захисту, залишивши в силі постанову прокуратури про порушення кримінальної справи, пише газета "Дело".

Як відомо, колишнього керівника Мінекономіки слідчі прокуратури звинувачують у перевищенні службових повноважень при підписанні листа-узгодження, яким він схвалив процедуру закупівлі палива для української армії в одного учасника - компанії "Анчар Груп".

Конкурс із закупівлі бензину А-95, А-76 (80) і дизельного паливо Л-0,2-62 (Л-0,2-40) Міністерство оборони оголосило восени 2008 року.

Реклама:

Після отримання "добра" від підопічних Данилишина військові уклали з фірмою "Анчар Груп" контракт на поставку продуктів нафтопереробки на загальну суму 51,8 млн. гривень.

З травня по грудень 2009 року "Анчар груп" встигла поставити товар на суму 35,5 млн. гривень, отримавши відповідну оплату з боку Міноборони.

Але як з'ясували залучені до перевірки цієї закупівлі фахівці з Інспекції з контролю за цінами, вартість поставлених пально-мастильних матеріалів була завищена на 13,9 млн. гривень.

Кримінальна справа була порушена 5 серпня 2010 року. 10 серпня 2010 року органи прокуратури оголосили Данилишина в розшук у зв'язку з тим, що він не з'являвся на допити до слідчого.

Данилишина звинувачують у ще одному злочині - заподіянні державі збитків на суму 4,5 млн. гривень при узгодженні ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Інтерпол затримав Данилишина 19 жовтня 2010 року у Чехії під час звернення за допомогою до лікувальної установи.

Однак у січні 2011 року колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок в Чеській Республіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: