Телефонний зв'язок подорожчає на 15%

Середа, 26 січня 2011, 12:31

Тарифи на місцевий телефонний зв'язок у цьому році зростуть на 15%. Про це повідомив голова Національної комісії регулювання зв'язку Володимир Олійник. 

Тарифи планується підвищити в середині року. Як стверджують в НКРЗ, плановане підвищення пояснюється тим, що місцевий зв'язок є збитковим для операторів, повідомляє "Дело". 

"Це викликано тим, що ми не можемо допустити різкого підвищення тарифів на цей соціальний вид послуг. А компенсаційних механізмів, таких, наприклад, як створення Фонду універсальних послуг, в Україні не передбачено", - сказав Олійник. 

Затвердити схему підвищення тарифів планується на найближчому засіданні комісії, яке відбудеться 27 січня. Голова регулятора не виключає, що його буде проведено в два етапи - спочатку тарифи буде збільшено на 10%, потім, через кілька місяців, ще на 5%.

Востаннє НКРЗ підвищувала тарифи на користування місцевим зв'язком у лютому 2009 року. 

Тоді комісія затвердила проект нових максимальних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. Їм пропонувалося дозволити підвищити розмір абонентської плати за користування телефонним апаратом на 10-20%. 

Для юридичних осіб, а також у селах і селищах міського типу для всіх категорій користувачів абонплата зросла на 10%. 

Для міських абонентів із щохвилинною оплатою тарифи зросли на 20%, без похвилинної оплати - на 15%. 

Нагадаємо, НКРЗ в кінці листопада 2010 запропонувала скасувати стягування плати за з'єднання при оплаті послуг мобільного зв'язку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!