ЧАЕС отримає нову вентиляційну трубу

Середа, 26 січня 2011, 10:13

Державна інспекція ядерного регулювання 24 січня видало Державному спеціалізованому підприємству "Чорнобильська АЕС" спеціальний дозвіл на будівництво нової вентиляційної труби на станції.

Про це сказано в повідомленні інспекції, інформують "Українські новини".

Дозвіл видано на підставі позитивного висновку експертизи ядерної та радіаційної безпеки робочого проекту "Нова вентиляційна труба і відповідні системи другої черги ЧАЕС".

У повідомленні зазначається, що роботи з будівництва нової й демонтажу наявної вентиляційної труби мають бути завершені до закінчення робіт з будівництва нового укриття над існуючим об'єктом "Укриття" - проект нового безпечного конфайнменту.

Реклама:

Це обумовлено тим, що наявна вентиляційна труба буде заважати насуву майбутнього НБК у проектне положення.

Роботи в рамках реалізації проекту зі спорудження нової труби будуть виконуватися українсько-російським консорціумом "Укриття" у складі компаній "Укренергомонтаж" і "Атомбудекспорт" - Росія.

15 липня 2010 року ДСП "ЧАЕС" підписала контракт із ЗАТ "Атомбудекспорт" про будівництво нової вентиляційної труби на ЧАЕС.

Вона має бути побудована до 2012 року. Спорудження труби є одним з етапів реалізації проекту "План здійснення заходів на об'єкті "Укриття", фінансованого за рахунок коштів Чорнобильського фонду "Укриття".

Труба призначена для технологічних потреб 3 енергоблоку ЧАЕС, а також сховищ рідких і твердих радіоактивних відходів "Укриття".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!