Янукович: Україна може стати ринком низькоякісної продукції

Субота, 22 січня 2011, 14:25

Президент Віктор Янукович вважає, що Україна може отримати статус ринку збуту низькоякісної продукції, постачальника дешевої сировини і робочої сили.

Про це він сказав, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності.  

"Україна опинилася перед загрозою закріплення за нею статусу ринку збуту низькоякісної продукції, постачальника дешевої сировини і робочої сили, дуже залежного від імпорту енергетичної та високотехнологічної продукції більш розвинених держав", - заявив Янукович.

За його словами, проблемою залишається фізична зношеність, моральна застарілість виробничих потужностей, неекономне споживання енергетичних ресурсів.

Реклама:

"Без модернізації промислового і аграрного виробництва та інфраструктури, без налагодження механізмів стимулювання та постійного відтворення інноваційної та інвестиційної активності капіталу та підприємницької ініціативи населення неможливо переламати цю негативну тенденцію",- підкреслив президент.

На його думку, час і ресурси для екстенсивного зростання вичерпалися.

"Держава, капітал та суспільство повинні порозумітися щодо напрямку і конкретних завдань реформ на середньо- і довгострокову перспективу", - заявив Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!