Накопичувати пенсії можна буде в 2012 році

Середа, 8 грудня 2010, 11:24

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет міністрів планує почати введення накопичувальної пенсійної системи з 2012 року.

"2011 рік буде витрачено на те, щоб підготувати нашу пенсійну систему до накопичувальних фондів, і вже починаючи з 2012 року перші 3 млрд. гривень надійдуть до цих фондів, потім практично в геометричній прогресії фонди будуть рости", - повідомив він, передає "Дзеркало тижня".

За словами Азарова, передбачається, що у 2013 році обсяг коштів у накопичувальних фондах складе близько 6,5 млрд. гривень, у 2014 році - 9,8 млрд. гривень.

Прем'єр також зазначив, що пенсійна реформа буде передбачати, що будуть працювати як державний пенсійний фонд, так і недержавні.

Реклама:

Він пояснив, що таким чином Україна поступово здійснить перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. При цьому він зазначив, що в даний час дуже велика кількість українських громадян "взагалі не думає про свою пенсію".

"Вони розраховують на те, що хтось за них платить ці пенсійні фонди. А якщо хтось платить за них, значить, що вони працюють, значить, наші пенсіонери недоотримують законну частину пенсії, яку вони могли б отримувати. І вона йде тим, хто палець об палець не вдарив за своє життя для отримання пенсії. Значить, чи справедливо це? Ми поставимо це питання нашому суспільству", - заявив Азаров.

За його словами, вже зараз уряд приступає до створення спеціальної групи, яка буде проводити консультації з метою роз'яснення необхідності пенсійної реформи.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів має намір внести до Верховної ради законопроект про пенсійну реформу до 10 грудня.

За словами віце-прем'єр-міністра з економічних питань Сергія Тігіпка, цей законопроект передбачає перший етап пенсійної реформи, яку уряд хотів би здійснити ще до кінця цього року. Цей етап спрямований на скорочення дефіциту бюджету ПФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!