Акімова: уряд готує підвищення пенсійного віку для жінок

Вівторок, 7 грудня 2010, 16:56

Законопроект про перший етап пенсійної реформи, який уряд в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом днями внесе до Верховної ради, буде містити пропозицію про поступове підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років.

Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова в Лондоні у вівторок на конференції, присвяченій України та організованою The Economist у партнерстві з Фондом "Ефективне управління", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З'явиться до 10 грудня законодавство про пенсійну реформу згідно з домовленостями з МВФ. Воно включатиме збільшення пенсійного віку для жінок: поступово за 10 років по шість місяців за рік", - сказала вона.

Акімова додала, що в документі також буде запропоновано збільшити робочий стаж для отримання пенсії на 10 років і обмежити максимальну пенсію для колишніх високопоставлених держслужбовців.

Реклама:

Перший заступник голови адміністрації підкреслила, що реформа пенсійної системи вкрай необхідна, оскільки сьогодні вона має високий дефіцит і в довгостроковій перспективі є нестійкою.

Як повідомлялося, в меморандумі з МВФ у липні 2010 року уряд заявив про готовність ініціювати поступове, протягом 10 років, підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, щоб вирівняти його з пенсійним віком для чоловіків.

За даними віце-прем'єра Сергія Тігіпка, дефіцит Пенсійного фонду в 2009 році склав 19 млрд. гривень, а в 2010 році зросте до 26,5 млрд. гривень.

Прем'єр Микола Азаров оцінив дефіцит ПФ в 60 млрд. гривень.

Тігіпко оцінює економію Пенсійного фонду від збільшення пенсійного віку для жінок на 6 місяців в 2011 році в 0,55 млрд. гривень.

На початку грудня він підкреслив, що остаточне рішення про те, з якого року почати підвищувати пенсійний вік, уряд прийме найближчим часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: