Митниця ще не бачила документів на газ для Фірташа

Понеділок, 6 грудня 2010, 15:08

НАК "Нафтогаз України" поки не подавала документи до митних органів про оформлення газу на користь компанії "РосУкрЕнерго АГ" у рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду.

Про це заявив голова Державної митної служби Ігор Калетнік, повідомляє агентство "УНІАН".

"Поки не подавала (документи) на оформлення НАК "Нафтогаз", - сказав він.

Калетнік нагадав, що постановою від 15 листопада 2010 року Кабінет міністрів урегулював питання розмитнення газу, який перебуває у підземних газових сховищах НАК "Нафтогаз України", на користь RosUkrEnergo.

Реклама:

"Є постанова Кабміну. Зараз ми працюємо над цим", - відзначив глава Держмитслужби.

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабміну № 1061 від 15 листопада 2010 року митне оформлення газу на користь RUE відбуватиметься на підставі копії зовнішньоекономічного договору (контракту), копії договору (контракту) на зберігання газу в ПСГ, копії рішення Стокгольмського арбітражу і рішень Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня 2020 року і Апеляційного суду Києва від 17 вересня 2010 року, які підтверджують зобов'язання НАК "Нафтогаз України" перед RosUkrEnergo за газ.

За інформацією Міністерства палива і енергетики, згідно з пакетом домовленостей між НАК "Нафтогаз України" і компанією "РосУкрЕнерго АГ", передача 12,1 млрд. кубометрів газу відбуватиметься поетапно, що дасть змогу зберегти газовий баланс України і не допустити виникнення будь-яких непередбачених ситуацій при проведенні опалювального сезону 2010-11 років.

Повернення RosUkrEnergo "Нафтогазу" боргу у розмірі 1,7 млрд. доларів бути виконано уже найближчим часом, що дозволить збалансувати фінансовий стан компанії і акумулювати необхідні об'єми газу для повернення "РосУкрЕнерго АГ" у наступні періоди.

8 червня 2020 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз" про незаконне розмитнення 11 млрд. кубометрів газу.

Суд ухвалив повернути газ РУЕ, а також повернути додатково 1,1 млрд. кубометрів газу як компенсацію за порушення умов контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: