"Укрспирт" не буде приватизований

П'ятниця, 3 грудня 2010, 09:33

У Верховній раді зареєстровано законопроект про внесення ДП "Укрспирт" у перелік об'єктів, які не підлягають приватизації.

Текст проекту закону № 7414 від 2 грудня 2010 року "Про внесення зміни у закон "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації" опублікований на веб-сайті парламенту.

Ініціатором законопроекту виступив Кабінет міністрів.

Документом пропонується внести зміни у перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, і внести до списку Державне підприємство спиртової і лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".

Реклама:

У пояснювальній записці сказано, що необхідність доповнення переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, пов'язана з рішенням уряду об'єднати в одній новоствореній юридичній особі ДП "Укрспирт" усі потужності з виробництва спирту етилового і всі потужності з виробництва лікеро-горілчаних виробів, що належать державі.

У зв'язку з цим відбувається реорганізація державних підприємств та об'єднань спиртової і лікеро-горілчаної промисловості, які відносяться до сфери управління Мінагрополітики, шляхом приєднання до державного підприємства "Укрспирт" із створенням на базі реорганізованих підприємств окремих підрозділів.

Оскільки реорганізовані підприємства та об'єднання спиртової і лікеро-горілчаної промисловості віднесені до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, то на Державне підприємство спиртової і лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" як на правонаступника майнових прав та обов'язків державних спиртових і лікеро-горілчаних підприємств треба поширити заборону відчуження з державної власності.

Як повідомлялося, у липні 2010 року Кабінет міністрів своєю постановою ліквідував державний концерн спиртової і лікеро-горілчаної промисловості (концерн "Укрспирт") і створив державне підприємство спиртової і лікеро-горілчаної промисловості (державне підприємство "Укрспирт"), яке стало правонаступником концерну "Укрспирт".

ДП "Укрспирт" створене на базі майна концерну "Укрспирт", державних підприємств та об'єднань спиртової і лікеро-горілчаної промисловості з віднесенням підприємства до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Також постановою передбачена реорганізації державних підприємств та об'єднань спиртової і лікеро-горілчаної промисловості, які належать до сфери управління Міністерства аграрної політики, шляхом приєднання до державного підприємства "Укрспирт", виділення майна, з використанням якого виготовляється підакцизна продукція, і передачі такого майна "Укрспирту".

Держпідприємство "Укрспирт" уповноважене здійснювати експорт етилового і плодового спирту та оптову торгівлю ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!