Промінвестбанк хоче купити більше 60% активу Порошенка

Середа, 29 грудня 2010, 18:13

Промінвестбанк оголосив про намір придбати 50 млн простих іменних акцій - більше 61% статутного капіталу ПАТ "Черкаський автобус", що входить до корпорації "Богдан".

Відповідно до оголошення в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, ПІБ раніше акціями "Черкаського автобуса" не володів, повідомляє "Інтерфакс".

Крім того, раніше про намір придбати акції цього товариства оголосило дочірнє підприємство "Транспортне підприємство "Богдан", товарна біржа "Автоком" і ТОВ "Стабіліті-Експерт" - усі - по 20 млн. акцій або по 24,5%, раніше також не володіли акціями "Черкаського автобуса".

Придбати акції ПАТ "Черкаський автобус" має намір також ТОВ "Автомобільний дім" Богдан " - 15,5 млн. або 19%.

Реклама:

У корпорації "Богдан" поки не прокоментували ці наміри, зазначивши, що інтерес до придбання акцій підприємства говорить про інвестиційну привабливість активу, і нагадавши, що корпорація реалізує довгострокову стратегію щодо збільшення капіталізації її головного виробничого активу та залученню додаткового акціонерного капіталу.

Станом на початок поточного року 99,09% акцій ПАТ "Черкаський автобус" належить ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Статутний капітал ПАО - 162 965 000 грн, номінал акції - 2 грн.

За даними звіту ПАТ "Черкаський автобус" за 2009 рік, Черкаська філія ПІБ обслуговує рахунки підприємства.

На початок 2010 року сума довгострокових зобов'язань ПАТ за рахунок кредитів банків перевищували 151 млн. гривень.

ВАТ "Черкаський автобус" в даний час випускає автобуси малого класу "Богдан" А092, що становлять основну частку у випуску автобусів корпорацією.

Виробництво автобусів малого класу на цьому підприємстві розпочато в 1999 році.

Виробничі активи корпорації "Богдан" в даний час консолідовані на базі АТ "АК "Богдан Моторс", до складу якого як окрема юридична особа входить і ВАТ "Черкаський автобус".

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

АК "Богдан Моторс" в даний час має два сучасних заводи - з виробництва легкових автомобілів в Черкасах і автобусів і тролейбусів в Луцьку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: