Тігіпко знає, хто покриє старі борги ЖКГ

Четвер, 23 грудня 2010, 09:05

Борги, які виникли за комунальні послуги до 1 січня 2011 року, доведеться покривати самим компаніям.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час зустрічі з журналістами у Тернополі, повідомляє УНІАН.

"Борги, які виникли до 1 січня 2011 року, - в першу чергу це буде проблема тих підприємств, які мають ці борги, і енергетичних компаній, того ж "Нафтогазу", які давали їм енергоносії. Ці борги можуть бути реструктуризовані на довгий час і покриватися за рахунок прибутків цих компаній", - сказав Тігіпко.

При цьому він наголосив на потребі жителів держави вчасно розраховуватися за отримані комунальні послуги.

Реклама:

"Ми або жорстко питаємо за те, щоб усі платили, або за когось розраховуватиметься суспільство. Як на мене, це соціально несправедливо, коли хтось платить ще й за когось через наявність боржника, тоді як кожен повинен платити за себе", - підкреслив Тігіпко.

Він додав, що для захисту бідніших верств населення держава знизила межу витрат родин на комунальні послуги.

"Працююча родина має витрачати максимально 15% доходу, пенсіонери - 10%, а решта має сплатити через субсидії держави. Це найправильніший підхід, коли не вистачає на всіх", - вважає Тігіпко.

За його даними, після цього рішення в Україні удвічі збільшилась кількість родин, які отримують субсидії. Якщо раніше їх отримували орієнтовно 600 тис. сімей, то тепер 1 млн. 150 тис. сімей.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!