"Дніпроавіа" написала Азарову щодо МАУ

Понеділок, 20 грудня 2010, 16:15

Авіакомпанія "Дніпроавіа" просить прем'єр-міністра Миколу Азарова сприяти проведенню відкритого конкурсу з продажу 61,6% авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Про це йдеться в листі авіакомпанії Азарову, повідомляє агентство "Українські новини".

"Звертаємося до Вас, шановний Миколо Яновичу, з проханням сприяти проведенню конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону при приватизації державного пакета акцій МАУ - йдеться в листі.

На думку авіакомпанії, такий спосіб продажу держпакету МАУ дозволить забезпечити отримання максимально можливої ринкової вартості за даний об'єкт.

Реклама:

Авіакомпанія в листі наголошує, що закон "Про приватизацію державного майна" передбачає продаж об'єктів за умови конкурентності і доступності для широкого кола учасників, а діюча Держпрограма приватизації декларує необхідність отримання максимального економічного ефекту від приватизації.

"Дніпроавіа" нагадує, що готова заплатити за держпакет акцій МАУ 516,8 млн. гривень, у той час як голова ФДМ Олександр Рябченко раніше заявив, що ціна 61,58% державного пакету акцій МАУ повинна становити близько 250 млн.

У свою чергу альянс "Українська авіаційна група" - входять авіакомпанії: "АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро", у своєму відкритому листі до Азарова заявляє про підтримку планів "Дніпроавіа" брати участь у приватизації МАУ.

"Українська авіаційна група" підкреслює, що  входження до альянсу МАУ дозволить посилити позиції вітчизняних авіакомпаній в умовах збільшення конкуренції з провідними іноземними авіакомпанії.

Як повідомлялося, раніше авіакомпанія МАУ просила владу не допустити зриву приватизації державної частки в її статутному капіталі і забезпечити рівний доступ всіх вітчизняних перевізників в аеропорти країни.

Фонд державного майна вимагає припинити спроби зірвати приватизацію "Міжнародних авіаліній України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!