Уряд подумає про "мир" із покупцем "Луганськтепловозу"

Середа, 15 грудня 2010, 12:07

Кабінет міністрів розгляне можливість укладення мирової угоди із російською компанією "Брянський машзавод", яка на приватизаційному конкурсі придбала 76% акцій ХК "Луганськтепловоз".

Про це заявив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вони звернулися з листом, у якому запропонували підписати мирову угоду. Ми написали листа до уряду зі своїм баченням ситуації. Нехай уряд вирішує", - сказав він.

При цьому Рябченко не виключив, що Фонд держмайна може подати касацію на рішення Київського апеляційного господарського суду, який 7 грудня задовольнив апеляцію КК "Брянський машзавод" на рішення госпсуду Києва про розірвання договору купівлі-продажу "Луганськтепловозу".

Реклама:

Як повідомлявся, "Брянський машзавод" виграв відкритий конкурс з продажу 76% держакцій "Луганськтепловозу" 15 червня, запропонувавши за пакет 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

Проте українські ВАТ "Дніпровагонмаш" (основний акціонер - група "ТАС") і ВАТ "Марганецький ГЗК" (контролюється групою "Приват"), не допущені до конкурсу, домоглися судових рішень про недійсність договору купівлі-продажу.

У листопаді 2009 року пакет акцій був списаний з рахунку КК "Брянський машзавод" і повернутий на рахунок ФДМ.

ФДМ у 2007 році визнавав КК "Брянський машзавод" переможцем такого ж відкритого конкурсу. Тоді російська компанія заплатила за пакет 292,505 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: