Держструктурам заборонять створювати благодійні фонди

Вівторок, 9 листопада 2010, 10:44

Державний комітет з регуляторної політики і підприємництва ініціює заборону державним органам створювати благодійні фонди.

Про це сказано в повідомленні комітету, передає агентство "Українські новини".

"У держструктур усіх рівнів, зокрема в силовиків, у місцевої влади і т.д., потрібно забрати право створювати так звані благодійні фонди. Це, по суті, узаконена корупція. Чиновник не може примушувати людину перераховувати гроші на благодійні рахунки за будь-яку послугу", - підкреслив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

З його слів, у законопроекті, над яким працюють фахівці комітету, буде посилено відповідальність чиновників за прохання або примус перераховувати гроші в такі благодійні фонди, відповідні зміни будуть вноситися до ряду законів, зокрема "Про боротьбу з корупцією".

Реклама:

У повідомленні зазначається, що норма, яка передбачає відповідальність чиновників за спонукання платити в благодійні фонди, прописана й у розробленому Держкомпідприємництва законопроекті про порядок перевірки технічного стану транспортних засобів.

Зокрема, у разі першого порушення посадовій особі загрожує штраф в 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у разі повторного - до півроку виправних робіт.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!