"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Третя спроба підкупу голови Фонду держмайна: справу скеровують до суду

Четвер, 22 квітня 2021, 16:43

НАБУ і САП завершили розслідування у справі щодо спроби надання неправомірної вигоди у 100 тисяч доларів очільникові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку, незабаром її скерують до суду.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

На спробі підкупу було викрито колишнього посадовця АТ "Миколаївобленерго" (70% акцій належать державі). Неправомірну вигоду він пропонував за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства, яке входить до сфери управління ФДМУ. 

22 квітня 2021 року стороні захисту відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Реклама:

Слідство встановило, що затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тис. дол. США за призначення на посаду генерального директора АТ. Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. США до та решту — після призначення.

"Особу викрито під час надання першої частини неправомірної вигоди у 50 тис. доларів та затримано у порядку ст. 208 КПК України. 9 грудня 2020 року посадовцю повідомили про підозру", – нагадали у Бюро.

Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2020 року за заявою голови ФДМУ. 

Нагадуємо:

У січні 2020 року за заявою голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка Національне антикорупційне бюро викрило і затримало трьох осіб, які пропонували йому 5 мільйонів доларів хабара.

У липні 2020 року інший зловмисник пропонував хабар в розмірі 800 тисяч доларів за призначення керівників двох державних підприємств, а також продовження дії договору з одним з цих підприємств і комерційною фірмою.

У грудні 2020 року голову Фонду держмайна вже втретє намагалися підкупити.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: