Україні радять не мріяти про інвестиції "Газпрому"

Понеділок, 8 листопада 2010, 13:57

Від "Газпрому" не слід очікувати якихось серйозних інвестицій в газотранспортну систему (ГТС) України.

Про це сказав на прес-конференції президент Київського енергетичного клубу "Q-club" Олександр Тодійчук, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Тодійчук вважає, що на сьогодні "Газпром" не є потужним інвестором, тому марно очікувати великих інвестицій в розвиток української ГТС або інші складові енергетики.

"Росія буде пропонувати свого роду бартер, такі, як астраханський газ, який-небудь інший і до цього потрібно бути готовим. Різниця в підходах Заходу і Сходу в газових питаннях щодо України полягає в тому, що Захід розглядає можливість мільярдних інвестицій у розвиток української газотранспортної системи та нафтогазової галузі в цілому. Росія поки отримує перевагу, інвестуючи відносно великі кошти в рамках мільйонів у кишені можновладців і досягає певних успіхів ", - сказав експерт.

Нагадаємо,  перед українською владою тепер, після завершення місцевих виборів, має постати питання про створення спільного підприємства між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом".

Реклама:

Чистий прибуток найбільшого у світі виробника газу російського ВАТ "Газпром" зріс на 67% до 494,68 млрд. рублів у першому півріччі 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!