Жеваго облаштував збут у Австрії

П'ятниця, 19 листопада 2010, 09:24

Гірничорудна компанія Ferrexpo AG і міжнародна сталеливарна компанія Voestalpine AG у п'ятницю підпишуть десятирічний контракт на постачання залізорудних окатишів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на прес-службу Ferrexpo.

За даними компанії, договір передбачає щорічні постачання 3 млн. окатишів виробництва Полтавського ГЗК на метпідприємство Voestalpine у австрійському Лінці до кінця 2020 року на ексклюзивній основі.

"Європа завжди була для України "домашнім ринком", що підтверджується довірою наших клієнтів з Voestalpine, з якою ми співпрацюємо вже понад 20 років. І ми гарантовано будемо поставляти їм українську руду ще кілька десятиліть, а також витісняти продукцію наших глобальних конкурентів з інших континентів", - цитує прес-служба Ferrexpo CEO компанії Костянтина Жеваго.

Реклама:

На його думку, контракт є не тільки позитивним сигналом для Ferrexpo, але й свідченням конкурентоспроможності української продукції на європейському та світовому ринках.

У прес-службі Voestalpine підтвердили, що вели такі переговори, але не повідомили їх результати.

Ferrexpo щорічно виробляє 9-9,5 млн. тонн окатишів. Таким чином, контракт з Voestalpine дозволить гірничорудній компанії гарантувати збут близько 30% продукції, зазначає видання.

За даними Worldsteel, в 2009 році Voestalpine виплавила 5,5 млн. тонн сталі.

Для цього компанії знадобилося близько 8-8,5 млн. тонн залізорудної сировини, підрахував віце-президент консалтингової компанії RCG Олександр Сірик.

Voestalpine контракт з Ferrexpo також дозволить забезпечити себе залізною рудою приблизно на третину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: