Генпрокуратура знайшла порушення у Держфінпослуг

Середа, 17 листопада 2010, 09:24

Наприкінці минулого тижня Генеральна прокуратура закінчила перевірку Держфінпослуг.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

Згідно з підсумками ревізії, прокуратурою була виявлена низка порушень.

Найсуттєвіші з них - незаконне вилучення співробітниками Комісії відокремлених підрозділів фінустанов із держреєстру і неналежна робота зі зверненнями громадян.

Реклама:

"Протягом поточного року, за відсутності відповідного рішення ... з реєстру виключено понад 1,5 тис. відокремлених підрозділів фінансових установ. Наприклад, з травня поточного року, за відсутності рішення Комісії, з реєстру виключено 97 відокремлених підрозділів АТ "Українська пожежно-страхова компанія", - йдеться у поданні Генпрокуратури.

Крім того, прокурорська перевірка прийшла до висновку, що службові особи Держфінпослуг

погано працюють зі зверненнями громадян, затягуючи з термінами їх розгляду і неправильно проводячи прийом громадян.

"Всупереч вимогам ст.19 закону "Про звернення громадян" в більшості випадків розгляд звернень носить формальний характер ... Керівництво Держфінпослуг не належним чином проводить особистий прийом громадян, про що свідчать численні звернення ТОВ "Євростандарт", в т.ч. і до Генпрокуратури", - наголошується в документі.

Причинами ситуації, що склалася, прокуратура вважає неналежну організацію роботи директора департаменту ліцензування та дозвільних процедур щодо ведення держреєстру, невиконання службовими особами покладених на них зобов'язань і послаблення вимог керівництва до підлеглих.

Голова Держфінпослуг Василь Волга не заперечує, що прокуратура виявила порушення в роботі його відомства, але вважає їх незначними.

"Прокуратура зобов'язана хоч щось знайти. Якщо вона нічого не знайде, то це означає, що слідчі погано працюють", - каже він.

За його словами, проблеми із зверненнями громадян у Комісії були, але вони дісталися команді Волги "у спадок" від попередників і вже вирішені.

"Винні у порушенні закону "Про звернення громадян" були мною покарані задовго до висновків перевіряючих: хтось отримав догани, а хтось взагалі був звільнений. Наприклад, двоє осіб, які відповідають за діловодство, були звільнені минулої п'ятниці. З їх виходом ми остаточно вичистили Комісії від недобросовісних співробітників", - стверджує голова Держфінпослуг.

А ось із тим, що Генпрокуратура виявила грубі порушення законодавства в частині ведення держреєстру, Василь Волга не згоден.

"Це неправда. У приписі дійсно сказано, що у прокуратури є сумніви щодо того, що насправді відбувалося з реєстром. Але немає жодного зауваження щодо порушення в даному питанні закону", - стверджує голова відомства.

Дійсно, в поданні Генпрокуратури йдеться про порушення Положення Держфінпослуг "Про Держреєстрі фінустанов", а не про порушення якогось конкретного закону, зазначає видання.

Чи серйозні ці зауваження Генпрокуратури, покаже наступна перевірка, яка почнеться за тиждень.

Вона буде цільовою - Генпрокуратура перевірятиме саме ведення Комісією держреєстру фінустанов.

За даними видання, ця перевірка ініційована великими страховиками, які не згодні з рішенням Комісії про виключення їх філій з реєстру.

Василь Волга стверджує, що ініціатива такої ревізії виходила від Держфінпослуг.

"Прокуратура далі продовжить роботу вже за нашим зверненням", - заявив він.

Як повідомлялося, за підсумками п'ятимісячної перевірки держреєстру фінустанов в кінці жовтня Держфінпослуг дійшла висновку, що до держреєстру нелегітимно внесені 1022 відокремлені підрозділи страховиків, понад 300 підрозділів кредитних спілок і 157 відділень ломбардів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!