В уряді хочуть продати метро і ТЕЦ

Середа, 10 листопада 2010, 11:52

Мінекономіки ініціює дозвіл приватизації теплоелектроцентралей, метрополітенів та майнових комплексів підприємств авіаційної промисловості.

Про це йдеться в розробленому міністерством законопроекті, яким пропонується внести зміни до законів "Про приватизацію державного майна" та "Про список об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації", повідомляє агентство "Українські новини".

Згадані підприємства пропонується виключити зі списку об'єктів, які забезпечують життєдіяльність держави, мають загальнодержавне значення і не підлягають приватизації.

З цього списку також пропонується виключити майнові комплекси підприємств, провідних виробництво основної залізничної техніки - електровозів, тепловозів, дизельних поїздів, вагонів.

Реклама:

Разом з тим законопроект передбачає заборону на приватизацію підприємств-адміністраторів державних реєстрів, інших інформаційних систем, які утримуються за рахунок держбюджету.

Також до списку об'єктів, що не підлягають приватизації, пропонується включити підприємства, що входять до складу держконцерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" (Крим).

Окремо прописана заборона на приватизацію підприємств і структурних підрозділів підприємств, що входять до складу "Укрспирту", які мають майнові комплекси з виготовлення спирту.

Зараз діє заборона на приватизацію майнових комплексів підприємств, які виготовляють спирт, вино і лікеро-горілчані вироби, однак цей абзац законопроектом пропонується виключити.

Також пропонується заборонити приватизувати аеродроми та аеродромні об'єкти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!