Великий бізнес заволодів соцмережами

Вівторок, 7 вересня 2010, 15:13

Популярні в Україні соціальні мережі остаточно переходять під контроль великого бізнесу.

Зокрема, в серпні стало відомо, що творець сайту "Одноклассники" програміст Альберт Попков виходить з числа його співвласників.

В результаті 100% "Одноклассников" сконцентрується в Digital Sky Technologies (DST) Юрія Мільнера, Григорія Фінгера й Алішера Усманова.

Всього за п'ять-шість років ринок соцмереж пережив швидкоплинної трансформацію від хобі ентузіастів-розробників до бізнесу з оборотом у десятки мільйонів доларів.

Реклама:

Програмістам-новаторам саме час піти у тінь - сьогодні в цьому бізнесі найбільше затребувані маркетингові стратегії, а також фахівці з виходу на IPO, пише "Инвестгазета".

Крім "Одноклассников", в Україні найбільш популярною соцмереж є мережа "ВКонтакте".

Обидві демонструють відмінну динаміку зростання прибутковості. Так, виручка "ВКонтакте" у 2009 році склала 34,5 млн. доларів, що в сім разів більше, ніж у 2008 році.

Чистий прибуток компанії виріс у чотири рази і досяг 11,6 млн. доларів. При цьому дохід "Одноклассников" ще вище - 48,6 млн. доларів.

Обидві мережі, незважаючи на те, що є прямими конкурентами, фактично контролюються одним власником - Digital Sky Technologies.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: