Дніпропетровських бізнесменів підірвали через борги?

П'ятниця, 24 вересня 2010, 10:35

Фірма бізнесменів Геннадія Аксельрода і Олега Левіна заборгувала велику суму грошей і, можливо, не збирається її повертати.

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що 17 вересня в дніпропетровському кафе Pepperonni стався вибух, в результаті якого постраждали підприємці Геннадій Корбан, Геннадій Аксельрод і Олег Левін.

За даними видання, Аксельрода і Левіна, "окрім близькості до структур групи "Приват", об'єднує ще й те, що вони були співзасновниками ТОВ "Промислово-фінансова група "Спарта".

Реклама:

Згідно з документами, які є у газети, "Спарта" в липні 2010 року подала сама на себе в суд, де вимагала визнати її банкрутом, оскільки не в змозі виплатити борги, що накопичилися, загальна сума яких складає 668,7 млн. гривень".

"Суд відкрив провадження у справі про банкрутство, призначив розпорядником майна арбітражного керуючого і встановив останній день для складення реєстру вимог кредиторів - 22 вересня 2010", - йдеться у публікації.

Як пояснила експерт з юридичної компанії ILF Олена Хитрова, банкрутство дасть можливість фірмі ухилитися від повернення боргу.

"Більше за інших через банкрутство "Спарти" може постраждати банк "Форум". Половина боргу дніпропетровської фірми (362 млн. гривень) - це кредит, який вона взяла у "Форуму" ще в травні 2006 року, а також несплачені відсотки за ним і штрафні санкції", - пише газета.

"У своїй позовній заяві про банкрутство, поданій у липні 2010 року, юристи "Спарти" вказали, що у компанії немає майнових активів, достатніх для задоволення в повному обсязі вимог усіх кредиторів", - йдеться у публікації.

За даними видання, крім банку "Форум", "Спарта" є боржником ще близько десяти компаній.

Зокрема, 50 млн. гривень становить борг гандбольному клубу "Мотор" із Запоріжжя.

До числа кредиторів також входять кіпрська Fantan trading limited, британська "Форстоун Нетворкс ЛЛП", ТОВ "Юкун" із Запоріжжя, ПП "Славутич- Лізинг", ПП "Аквітенс", ПП "Рент-Сервіс Плюс.

У головному управлінні МВС Дніпропетровської області не коментують можливі версії вибуху в кафе Pepperonni, у тому числі можливий зв'язок між боргами "Спарти" і замахом на життя її колишніх власників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!