Генпрокуратура хоче повернути "Криворіжсталь" державі

Четвер, 23 вересня 2010, 16:28

На початку літа заступник генпрокурора подав до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій "Криворіжсталі" в частині зміни термінів інвестиційних зобов'язань покупця, які були прийняті влітку 2009 року.

Відповідачами у справі виступають Фонд державного майна та компанія ArcelorMittal Duisburg GmbH.

26 липня Господарський суд Києва прийняв справу до розгляду і призначив слухання на 15 вересня, пише видання "Комментарии".

Однак у зв'язку зі зміною судді у справі і неявкою сторін засідання перенесено на 1 жовтня.

Реклама:

Як повідомило виданню джерело в українському підрозділі ArcelorMittal, на підприємстві чули про позов Генпрокуратури, однак німецька компанія групи, яка виступає відповідачем, не отримувала ніяких офіційних повідомлень про початок процесу.

Якщо процес закінчиться в інтересах прокуратури, допускає видання, то в держави будуть всі шанси домагатися в суді розірвання договору купівлі-продажу.

У перерахунку на нинішній курс долара, як і раніше, покупцеві доведеться повертати не 5 млрд. доларів, а трохи більше 3 млрд. доларів.

Нинішня вартість "Криворіжсталі" коливається в межах 4-5 млрд. доларів. У той же час, відзначає видання, не виключено, що в компанії індійського мільярдера будуть намагатися залагодити питання мирним шляхом.

Компанія Mittal Steel Germany GMBH (Німеччина) в жовтні 2005 року придбала 93,02% пакета акцій ВАТ "КГМК "Криворіжсталь".

28 жовтня 2005 Фонд держмайна України і Mittal Steel Germany GMBH підписали договір купівлі-продажу, яким передбачена велика соціально-екологічна програма.

У 2006 році компанія Mittal Steel повідомила про злиття з компанією Arcelor.

Сьогодні ArcelorMittal є світовим лідером металургійної галузі, працює в більш ніж 60 країнах світу. Корпорація зареєстрована в 2007 році.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником металопродукції в Україні.

Спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: