Хмельницьку кондитерську фабрику банкрутить власник

Вівторок, 21 вересня 2010, 09:54

Щодо кондитерської фабрики "Кондфіл" у Хмельницькій області порушено справу про банкрутство.

Її ініціатором виступило ПП "Торговий дім "Укр-Петроль", яке афілійоване з власником фабрики, пише газета "Дело".

Видання інформує, що рішення про порушення справи про банкрутство фабрики "Кондфіл" Господарський суд Хмельницької області прийняв 14 червня 2010 року.

10 липня оголошення із повідомленням про початок справи про банкрутство було оприлюднене у газеті "Урядовий кур'єр".

Реклама:

Найбільші кредитори фабрики - Державна податкова інспекція у Хмельницьку (підприємство заборгувало їй 185,9 тис. гривень), компанія "Європацукор" (501,2 тис. гривень), ОТПБанк (153,2 тис. гривень) і ще близько десятка юросіб.

Наступне судове засідання у цій справі пройде вже цього тижня.

Видання зазначає, що між "Кондфіл" і компанією "Укр-Петроль" існує тісний зв'язок: вони підконтрольні одному власникові - бізнесменові Сергію Ковальчуку.

Як пояснили в "Укр-Петроль", метою позову був намір зберегти кондфабрику від розбазарювання.

"Фактично це санація. Буде діяти мораторій на задоволення претензій кредиторів, це дозволить підприємству працювати, направити виручені кошти на погашення боргів. У процесі буде вирішуватися, що робити з фабрикою, як виходити з того становища в якому вона опинилася", - пояснив представник компанії.

"Мораторій діятиме щонайменше півроку, і може бути продовжений і фабрика продовжить весь цей час працювати. Якщо б цього не було - кредитори, банки в першу чергу розтягнули б її по шматках", - наголосив він.

Співрозмовник видання зазначив, що зараз підприємство працює, хоча обсяги продукції, яка випускається, невеликі.

У компанії також не виключають залучення інвестора для розвитку кондитерського напряму.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, в кінці жовтня 2006 року приватне підприємство "Укр-Петроль" сконцентрувало 75,068% акцій кондфабрики "Кондфіл".

У жовтні 2006 року Антимонопольний комітет дозволив компанії "Укр-Петроль" сконцентрувати більше 50% "Хмельницької кондитерської фабрики "Кондфіл" (до цього компанії "Укр-Петроль" належало 24,8% акцій кондфабрики "Кондфіл").

Новий власник декларував інвестиції в 5 млн. доларів, планував встановити три нові лінії з виробництва кондитерських виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!