Держмитниця піймала Arcelor Mittal на контрабанді

П'ятниця, 10 вересня 2010, 18:50

Державна митна служба порушила кримінальну справу за фактом спроби контрабанди комбінатом "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Про це повідомив заступник голови Держмитслужби Сергій Семка на прес-конференції в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Чиновник пояснив, що мова йде заниженні вартості коксівного вугілля при його імпорті в Україну.

У той же час, в поширеному Держмитслужбою прес-релізі в п'ятницю повідомляється, що кримінальну справу порушено за фактом спроби контрабанди 67,6 тисяч тонн вугілля на суму майже 203 млн. грн.

Реклама:

"За адресою одного з українських підприємств з-за кордону надійшов вантаж "коксівне вугілля". За документами, які були подані до митного оформлення, вартість товару згідно з контрактом склала 107,5 млн. грн.", - зазначається в прес-релізі.

При цьому додається, що при здійсненні митного контролю відповідно до вимог статті 74 Митного кодексу України було відібрано зразки товару і відправлено на експертизу, яка проводилася спеціальним закладом, що спеціалізується на незалежній експертизі.

Проведені аналізи показали, що насправді досліджуване вугілля відрізняється від заявленого в документах, а отже - і код УКТЗЕД (Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності - ЕП) має бути іншим, а це, у свою чергу, впливає на митну вартість, яка, за висновками експертів, складає майже 203 млн. грн.", - підкреслюється в прес-релізі.

"Отже, в матеріалах перевірки міститься достатньо даних, які вказують на спробу контрабанди. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною другою 2 статті 15, частиною 1 статті 201 Кримінального кодексу", - резюмує прес-служба Держмитслужби.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату. Основними ринками збуту підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: