Росія найбільше "балує" заробітчан

Середа, 1 вересня 2010, 16:32

Країни з економікою, що розвивається міцно закріпилися на верхніх позиціях у світовому рейтингу привабливості для іноземних робітників.

При цьому найвищі зарплати пропонує Росія, передає видання "Дело".

Іноземці, які проживають і працюють в Росії, Саудівської Аравії, Бахрейні, ОАЕ і Сінгапурі, явно не бідують.

У них виявився більш високий дохід, ніж в інших приймаючих іноземну робочу силу країнах, що визначається хорошою зарплатою, пише The Financial Times,

Реклама:

Гірше справи йдуть у Європі. Це, як зазначають експерти, відображає різницю у відновленні між розвиненими і країнами, що розвиваються.

Видання пише, в дослідженнях проводиться порівняння доходів, витрат, заощаджень та інвестиційних потоків, а також вплив стану світової економіки на життя заробітчанина.

У глобальному дослідженні взяли участь більше 4000 чоловік, що працюють в 39 галузях більш ніж у 100 країнах.

Росія, як з'ясувалося, може похвалитися найбагатшими заробітчанинами. 36% іноземців, які працюють в РФ, вказали, що заробляють тут понад чверть мільйона доларів.

Непогано отримують іноземні робітники в Сінгапурі та на Бермудських островах. Більше 250 тис. доларів там заробляють 32% і 27% опитаних.

У цілому, за даними дослідження, по всьому світу 13% заробітчан заробляють понад 250 тис. доларів.

Тим часом, самі низькі доходи заробітчан в Європі.

63% опитаних заявили, що заробляють менш ніж 60 тис. доларів в Іспанії, у Франції та Нідерландах тільки 47% "трудових мігрантів" можуть "похвалитися" таким заробітком.

У Німеччині віддають перевагу не балувати іноземних робітників - 45% опитаних заявляє про те, що заробляє в цій країні менше 60 тис. доларів.

Зростаючий розрив у добробуті "трудових мігрантів" між Заходом і ринками, що розвиваються проявляється також у країнах БРІК.

Бразилія, Індія і Китай, разом з Росією, є "гарячими точками" для перспективних емігрантів.

Як говориться в дослідженні, країни Азії та Близького Сходу в порівнянні з країнами єврозони краще справляються з фінансовою кризою, і не дивно, що вони вибираються трудовими мігрантами в якості "безпечної гавані" для кар'єрного зростання.

При цьому 63% заробітчан в усьому світі повідомляють, що заробляють більше в приймаючих країнах, ніж на батьківщині.

Росію в цьому плані відзначили 82% іноземних робітників, Китай - 75%, Індію - 70%, а Бразилії - 69%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!