Стельмах отримав "донецького" заступника

Середа, 1 вересня 2010, 12:12

Першим заступником голови Національного банку України замість Анатолія Шаповалова призначений Сергій Арбузов.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в НБУ.

"Анатолій Васильович (Шаповалов) написав заяву про звільнення за власним бажанням від сьогодні. Замість нього на посаду першого заступника голови НБУ призначений Арбузов", - сказав співрозмовник агентства.

Сергій Арбузов протягом 6,5 років (до 19 травня 2010 року) працював головою правління донецького Укрбізнесбанку, а з 20 травня був переведений на посаду президента цієї кредитно-фінансової установи.

Реклама:

При цьому до травня 2010 року головою наглядової ради цього банку був нинішній глава Державної податкової адміністрації Олександр Папаіка.

Уряд ввів Арбузова до наглядової ради державного Укрексімбанку постановою від 26 травня 2010 року року, в документі його посада була вказана як радник голови правління Укрбізнесбанку.

У червні він був обраний головою наглядової ради Укрексімбанку.

Шаповалов до 2000 року працював в Промінвестбанку. У березні 2000 року перейшов на роботу в Нацбанк, змінивши на посаді першого заступника голови НБУ Володимира Стельмаха, який очолив Центробанк.

У 2002-2003 роках Шаповалов очолював правління державного Ощадбанку, а з липня 2003 року до лютого 2005 року працював заступником міністра фінансів.

У лютому 2005 року він повернувся в НБУ на посаду першого заступника голови.

Укрбізнесбанк (раніше - "Донеччина") заснований в 1993 році. До липня 2010 року серед акціонерів фінустанови не було осіб, що володіли більше 10% акцій.

У лютому 2010 року Антимонопольний комітет дав дозвіл Сергію Арбузову на покупку більше 50% акцій фінустанови, проте на момент звільнення з посади голови правління він не володів акціями банку, а на початок цього року йому належало 2,29% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: