У Київському палаці дітей та юнацтва виявлено порушень на 10 мільйонів

Понеділок, 30 серпня 2010, 16:47
Контрольно-ревізійне управління в Києві за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності Київського палацу дітей та юнацтва за період із 1 липня 2008 року по 1 липня 2010 року встановило порушення на загальну суму 9,7 млн. гривень.

Як повідомили у прес-службі КРУ в Києві, з'ясувалося, що підрядна організація завищила вартість виконаних ремонтних робіт за 2008 рік на 296,45 тисячі гривень, передає агентство "ЛІГАБізнесінформ" ..

Таким чином, Київському палацу дітей та юнацтва було завдано матеріальних збитків на вказану суму.

Також встановлено, що працівники Палацу недоотримали 161,41 тисячі гривень заробітної плати і 5,38 тисячі гривень витрат на відрядження.

Водночас, деяким працівникам була безпідставно нараховано індексацію і надміру виплачено 3,94 тисячі гривень зарплати, а до державних цільових фондів - 1,42 тисяч гривень внесків.

Реклама:

Окрім того, деяким працівникам була встановлена додаткова доплата у розмірі 1-1,5 ставки за виконання роботи тимчасово відсутнього працівника.

Як наслідок, незаконно виплачено 26,1 тисячі гривень заробітної плати, а до державних цільових фондів зайво перераховано майже 11,6 тисячі гривень  внесків.

Також, як з'ясували ревізори, внаслідок завищення витрат на електроенергію Палацу було зайво виділено 37,07 тисячі гривень бюджетних коштів.

До того ж, були безпідставно списані 164,58 літрів палива на 0,71 тисячі гривень, до пенсійного фонду зайво сплачено 8,08 тисячі гривень страхових внесків, сплачено 0,27 тис. грн. за спожиті сторонньою юридичною особою комунальні послуги.

Окрім того, Палац за 2009 рік не провів індексацію балансової вартості основних засобів, що призвело до їх заниження в обліку на 8,96 мільйона гривень.

Також під час перевірки виявлено завищення кредиторської заборгованості на 99,98 тисячі гривень, заниження вартості основних засобів на 74,27 тисячі гривень, завищення потреби у бюджетних коштах, які не профінансовано, на суму 25,03 тисячі гривень.

Директору Київського палацу дітей та юнацтва направлені вимоги про обов'язкове вживання заходів, спрямованих на відшкодування виявлених порушень та недопущення їх надалі.

Матеріали перевірки передані до прокуратури Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!