Суд визнав законність купівлі Пінчуком акцій "АероСвіту"

П'ятниця, 9 липня 2010, 16:41

Київський міжобласний апеляційний господарський суд задовольнив апеляцію ТОВ "ГенАвіа-Інвест" на рішення Господарського суду Київської області про визнання незаконною покупки 24,999% акцій авіакомпанії "АероСвіт" у агентства "Аеротур".

Відповідне рішення ухвалене 2 липня , повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на поінформоване джерело.

Співрозмовник агентства також спростував інформацію міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств про концентрацію нідерландською Gilward Investments 60% акцій "АероСвіту".

"Суд задовольнив апеляцію "ГенАвіа-Інвест", а тому списання акцій не відбулося", - відзначив він.

Реклама:

Як повідомлялося, в травні 2010 року Госпсуд Київської області визнав незаконною акцій авіакомпанії "АероСвіт" ТОВ "ГенАвіа-Інвест" у агентства "Аеротур" в 2004 році за позовом Gilward Investments.

Нідерландська компанія послалася на те, що мала право першочергового викупу, оскільки на той момент вже була акціонером, тоді як "ГенАвіа-Інвест" не володіла акціями авіакомпанії.

Третьою стороною в цій справі виступає Фонд держмайна.

ЗАТ "АероСвіт" створене в 1994 році. Флот компанії складається з 13 середньомагістральних Boeing 737 і трьох далекомагістральних Boeing 767. Крім цього, спільно з іншими українськими компаніями-партнерами "АероСвіт" на низці маршрутів використовує літаки Airbus 320, Embraer 145, Embraer 195 і Ан-148.

Як відомо, 37,96% закритого акціонерного товариства "Аеросвіт" належать голландській компанії Gilward Investments B.V., 25% - підконтрольній підприємцю Віктору Пінчукукомпанії "Генавіа-Інвест" і 22,394% - державі та управляються Фондом держмайна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!