Тігіпко не хоче відмовлятися від податку на розкіш

П'ятниця, 9 липня 2010, 15:03

При доопрацюванні проекту Податкового кодексу, можливо, буде враховано норму про податок на розкіш, при якому вводиться додаткове оподаткування власників нерухомості площею понад 500 кв. м.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, якого цитує його прес-служба.

"Я вважаю, що необхідно було б все-таки внести до податкового законодавства податок на багатство. І там необхідно було б уже врахувати, в тому числі, оподаткування великих приміщень, великих будівель", - сказав він, виступаючи у Верховній раді у п'ятницю.

"Але це не говорить, що від цього повинні постраждати 90% українських сімей, але 10%, я впевнений, будуть мати гроші заплатити, якщо у них будуть приміщення 500, 600, 1000 кв. м. Я розумію, що ось це ми врахуємо. Все інше, думаю, ми робити не будемо", - зазначив Тігіпко.

Реклама:

"Я можу сказати так: коли важкі часи, все одно суспільство має займатися тим, щоб перерозподілити доходи від багатих до бідних. Під час кризи не можуть тільки бідні розраховуватися за ситуацію, що склалася", - резюмував віце-прем'єр.

Як повідомлялося, в процесі підготовки проекті кодексу до внесення до Верховної ради, з нього були виключені раніше публічно озвучені прем'єр-міністром і президентом пропозиції про введення податку на розкіш і велику житлову нерухомість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: