У Києві заради землі закриють хлібокомбінат

Вівторок, 6 липня 2010, 11:50

"Хліб Києва" розглядає можливість закриття ще одного виробничого майданчика в столиці.

Ідеться про булочно-кондитерський комбінат, який знаходиться на престижній столичній вулиці Чорновола - навпроти "Охматдиту", пише газета "Дело" із посиланням на джерело в компанії.

"Ця можливість давно обговорювалася, але були припущення, що до Євро-2012 його чіпати не будуть. Але зараз це питання вийшло в активну фазу ", - повідомив інсайдер.

Враховуючи що демонтаж і установка обладнання на новому місці - процес не швидкий, у разі прийняття позитивного рішення переїзд комбінату може пройти ближче до осені, зазначає видання.

Реклама:

В якості нового місця прописки "БКК" розглядаються хлібозаводи "Київхліба", віддалені від центру, зокрема, хлібозавод № 12 на Борщагівці.

Низка хлібозаводів зараз розраховують, скільки їм потрібно звільнити площ і на скільки збільшити енергоспоживання, щоб розмістити потужності "БКК".

Офіційно в компанії не коментують можливість перенесення підприємства.

"Поки про це (перенесення "БКК") говорити передчасно. Але можна твердо стверджувати, що якщо це відбудеться, то без скорочення обсягів виробництва", - сказав раніше голова наглядової ради "Хліба Києва" Владислав Атрошенко

Як і у випадку з іншими закритими підприємствами, основна причина перенесення "БКК" - реалізація землі під підприємством.

На продажу землі під "БКК" холдинг може заробити від 4,5 млн. доларів.

Середня вартість сотки землі в Шевченківському районі, де розташоване підприємство становить 31 тис. доларів, площа підприємства - близько 1,5 гектара.

Восени 2008 року була продана ділянка під раніше закритим хлібозаводом № 4 на вул. Дегтярівській (район метро Лук'янівська). Покупець - Будівельний союз "Моноліт" планував побудувати на цій ділянці офісний центр, однак початок робіт співпав з початком фінансової кризи.

Також раніше був законсервований, а потім і закритий комбінат № 1 на Печерську, хлібозавод № 6 (біля станції метро Лівобережна) був приєднаний до хлібокомбінату № 11.

Щоб не допустити зниження обсягів виробництва в останні роки були значно збільшені потужності на обласних заводах "Київхліба" - у Василькові, Білій Церкві та Броварах.

Зараз у "Київхліба" у столиці є шість виробничих майданчиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: