"Антонов" відкриє центр обслуговування в Африці

Середа, 21 липня 2010, 13:34

ДП "Антонов" підписало "меморандум про взаєморозуміння" з південноафриканськими Pamodzi Investment Holdings і Denel Aviation, який підтверджує наміри сторін об'єднати зусилля у просуванні на ринок африканського континенту літаків "Антонов" і організації центру з їх обслуговування і ремонту.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ДП "Антонов".

За підсумками підписання меморандуму президент - генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа відзначив, що підприємство приділяє велику увагу створенню ефективної структури післяпродажного обслуговування і ремонту літаків "Ан".

"Підписання сьогоднішнього меморандуму є одним із значних кроків у цьому напрямку. Працюючи в інтересах замовника, ми робимо все можливе для забезпечення найбільш зручних умов експлуатації наших машин", - сказав він.

Реклама:

За словами президента Pamodzi Investment Holdings Ндаба Нтселе, компанія працює з багатьма компаніями світу і "давно хотіла налагодити взаємодію з Україною і Росією".

"Завдяки "Антонову", це стало можливим", - відзначив він.

Як повідомив президент Denel Aviation Майк Кгобе, компанія має більш, ніж 45-річний досвід в ремонті та обслуговуванні авіаційної техніки.

"Працюючи під егідою Міністерства оборони ПАР, ми довгий час займалися військовою технікою. Сьогодні ми розширюємо сферу діяльності і працюємо також з цивільними літаками. У цьому сенсі співпраця з "Антоновим" для нас дуже важлива", - сказав він.

Як відомо, нині українська і південноафриканська сторони ведуть переговори про відкриття компанією Pamodzi Investments центру технічного обслуговування літаків сімейства "Антонов" у ПАР для африканських країн, розташованих на південь від Сахари.

Аналогічний центр раніше був відкритий в Хартумі (Судан).

За даними української сторони, на сьогодні в країнах Південної Африки експлуатуються 206 літаків "Антонов", з них 110 - у країнах на південь від Сахари. Це, зокрема, літаки Ан-12, Ан-24, Ан-26, Ан-28, Ан-32, Ан-72, Ан-74, Ан-124.

Pamodzi Investments - одна з провідних інвестиційних компаній Південної Африки.

Згідно озвученими раніше компанією даними, Pamodzi Investments планує протягом найближчих трьох років інвестувати 1млрд. доларів в продаж і обслуговування літаків, розроблених ДП "Антонов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: