Білорусь і Литва домовляються про диверсифікацію постачань нафти і газу

Вівторок, 20 липня 2010, 11:47

Прем'єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський затвердив склад білоруської частини двосторонньої білорусько-литовської робочої групи з співробітництва у питаннях паливно-енергетичного комплексу.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на відповідне розпорядження білоруського уряду.

Білоруську частину групи очолив перший заступник прем'єр-міністра Володимир Семашко. До складу групи увійшли перший заступник міністра енергетики Едуард Товпенець, заступник голови концерну "Белнафтохім" Володимир ВолкоВ, а також представники Мінекономіки, Мін'юсту, Мінтрансу, Держкоммайна, ВАТ "Белтрансгаз", ЗАТ "Білоруська нафтова компанія".

Відповідно до розпорядження, робочій групі доручено до 1 листопада 2010 року в установленому порядку внести прем'єр-міністру Білорусі пропозиції щодо можливості будівництва терміналу скрапленого природного газу на території Литви для поставок скрапленого природного газу через литовську територію до Білорусі.

Реклама:

Крім того, робоча група має підготувати пропозиції щодо поставок нафти з Венесуели через морські термінали і територію Литви до Білорусі.

Як повідомлялося, домовленість про створення двосторонньої робочої групи зі співробітництва у питаннях паливно-енергетичного комплексу була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністра Білорусі Сергія Сидорського і прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса 28 червня 2010 року в Мінську.

Наразі поставки нафти з Венесуели до Білорусі здійснюються через Одеський морський порт і територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: