"Енергоатом" восени визначить партнера для будівництва заводу ядерного палива

Понеділок, 7 червня 2010, 16:54

НАЕК "Енергоатом" визначить партнера по будівництву на території України підприємства з виробництва ядерного палива в рамках міжнародного конкурсу, підсумки якого розраховує підвести до 1 жовтня.

Про це заявив глава компанії Юрій Недашковський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом міжнародний конкурс буде оголошений. Думаю, що цього тижня ми повідомимо (про нього) потенційним учасникам", - сказав він.

Як відомо, Україна розглядає двох можливих партнерів у цьому проекті - російський "ТВЕЛ" і американську Westinghouse.

Реклама:

"Енергоатом" відводить місяць учасникам на розгляд пропозиції. Розраховує до кінця серпня завершити збір заявок, а до 1 жовтня оголосить переможця.

Пропозиція про входження в капітал одного з російських підприємств з виготовлення палива, ВАТ "НЗХК", Україною не розглядається.

Є чотири потенційні майданчики для майбутнього заводу. Про те який з них буде вибраний, стане зрозуміло після підбиття підсумків конкурсу.

"Енергоатом" і "ТВЕЛ" нещодавно уклали новий довгостроковий контракт щодо постачання ядерного палива для українських АЕС. Однак його параметрів сторони не розкривали, посилаючись на угоду про конфіденційність.

Недашковський підкреслив лише, що контракт враховує проведення конкурсу за проектом будівництва заводу.

Також у контракті враховані певні міжнародні зобов'язання України, додав глава "Енергоатому".

За його словами, про окремі параметри нового довгострокового контракту сторони готові будуть розповісти після того, як Україна завершить міжнародний конкурс і вибере партнера для будівництва паливного заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: