Українські нафтопроводи хочуть з'єднати з "Дружбою"

П'ятниця, 18 червня 2010, 15:00

Компанія "Укртранснафта" вивчає можливість будівництва магістрального нафтопроводу, який сполучатиме систему Придніпровських магістральних нафтопроводів з системою магістральних нафтопроводів "Дружба".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на поінформоване джерело.

Проект повністю планується реалізувати за кошти "Укртранснафти".

"Компанія внесла на 2010 рік у план закупівель послуг тендер з розробки техніко-економічного обгрунтування. Але поки відчувається брак коштів", - відзначив співрозмовник видання.

Реклама:

Він не став уточнювати подробиць, у тому числі і про цілі проекту, підкресливши, що ініціатива виходить від "Укртранснафти".

Як відомо, нафтопроводом "Дружба" нафта транспортується до країн Європи - Чехії, Словаччини, Угорщини.

Систему нафтопроводів складають нафтопровід "Мозир-Броди" (протяжність - 365 км, дві нитки діаметром 720 мм і продуктивністю 17 млн. тонн на рік кожна), нафтопровід "Броди-Держкордон" (довжина - 325 км, одна нитка діаметром 530 мм продуктивністю 8 млн. тонн на рік, друга нитка діаметром 720 мм продуктивністю 17 млн. тонн на рік), нафтопровід "Одеса-Броди" (довжина - 674 км, діаметр труби - 1020 мм, проектна продуктивність - 40 млн. тонн на рік), нафтопроводи "Долина-Дрогобич" і "Жулин-Надвірна" для постачань нафти західноукраїнським НПЗ і нафтоналивний термінал "Південний".

Придніпровські магістральні нафтопроводи раніше забезпечували транспортування української та транзитної російської нафти з Росії на нафтопереробні заводи України, а також до Одеси.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України. 100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!