Кінах чекає від приватизації 3,5-4 мільярди

Четвер, 20 травня 2010, 20:55

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Анатолій Кінах прогнозує надходження від приватизації в розмірі 3,5-4 млрд. гривень в 2010 році.

Про це він заявив в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Реально, по факту, від приватизації цього року максимум ми можемо отримати 3,5-4 млрд. гривень", - сказав Кінах.

За його словами, падіння світових і українських фондових ринків призвело до зниження інвестиційної привабливості підприємств і порушило питання про доцільність продажу низки стратегічних підприємств у такі умови, коли вони можуть бути продані за безцінь.

Реклама:

Необхідно переглянути норму держбюджету, яка встановлює очікувані надходження від приватизації, та продавати найцінніші стратегічні підприємства держави в більш сприятливих умовах, зазначив Кінах.

Як повідомлялося, Рада встановила рівень надходжень у державний бюджет від приватизації державного майна в розмірі 10 млрд. 262,66 млн. гривень в 2010 році.

Віце-прем'єр-міністр з економіки Сергій Тігіпко припускає надходження від приватизації в розмірі 15-20 млрд. гривень до кінця 2010 року.

В 2009 приватизація принесла бюджету 793,6 млн. гривень.

ФДМУ вже призначив на 15 червня конкурс із продажу 6,001% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" зі стартовою ціною 400 млн. гривень, а також у своєму плані-графіку виставлення об'єктів на продаж передбачив оголошення конкурсу із продажу 2,79% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" у серпні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!