Держбюджет збільшив витрати на президента

Середа, 28 квітня 2010, 10:17

Заступник голови Верховної ради Микола Томенко критикує державний бюджет за збільшення в ньому видатків порівняно з 2009 роком на забезпечення діяльності президента та його адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби, повідомляє агентство "Українські новини".

Зі слів депутата, видатки на утримання Державного управління справами збільшуються на 28%, або на 233,6 млн. гривень, а на забезпечення діяльності президента - на 17%, себто на 34 млн. гривень.

Також майже на 12% (32,7 млн. гривень) збільшуються видатки на утримання секретаріату Кабінету міністрів і на 11% (81,2 млн. гривень) - апарату Верховної ради.

Реклама:

"Отже, можна сказати, що ще один передвиборний міф про те, що влада буде революційно скорочувати видатки на власне утримання, ліквідований", - зазначив Томенко.

Крім цього віце-спікер розкритикував поспішне прийняття парламентом держбюджету без його обговорення.

27 квітня 2010 року рада затвердила державний бюджет на 2010 рік з доходами 267,452 млрд. гривень і видатками 323,556 млрд. гривень.

Як повідомлялося, з обранням Віктора Януковича президентом, його команда заявила про скорочення зарплат і видатків на утримання місцевих органів влади, прем'єра та міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!