"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Галущенко вважає, що зменшити тарифи на електроенергію і газ для населення можливо

Четвер, 29 квітня 2021, 14:30
 

Новопризначений міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що існує реальна можливість зменшити високі тарифи на електроенергію та газ для незаможних людей. 

Про це він сказав пд час виступу у Раді, передає прес-служба міністерства.

"Тарифи на електроенергію та газ потрібно не збільшувати, а шукати шляхи, як їх зменшити для вразливих верств населення. І насправді для цього є можливості та ресурси, причому робити це можливо ринковими методами, не адміністративними. Саме такі можливості є всередині ринків", - заявив Галущенко.

За його словами, ринок енергетичних послуг не має бути грою з нульовою сумою, коли один учасник енергогенерації виживає за рахунок знищення іншого, а також коли спекуляції з цінами виймають останні гроші з кишень пересічних громадян. 

Реклама:

Нагадаємо:

Верховна Рада 29 квітня підтримала кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України – він став першим постійним міністром за понад рік роботи уряду Дениса Шмигаля.

Галущенко обіймав посаду віцепрезидента НАЕК "Енергоатом" з травня 2020 року.

Комітет з питань енергетики та ЖКП підтримав кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики за подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Міненерго представить до 1 липня 2021 року нову модель спеціальних зобов'язань (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!