Уряд обіцяє створити держоператора на ринку зерна

Четвер, 15 квітня 2010, 15:20

Кабінет міністрів має намір незабаром створити державного оператора на ринку зерна, що, як передбачається, дозволить виробникам реалізовувати зерно за прийнятними для них цінами.

Про це заявив віце-прем'єр Віктор Слаута в інтерв'ю інформаційному агентству Reuters, повідомляє прес-служба політика.

За словами віце-прем'єр-міністра, приватні компанії, які працюють сьогодні на зерновому ринку, диктують сільгоспвиробникам невигідні ціни.

"Фермери не мають інших покупців зерна, крім приватних трейдерів. Вони неодноразово говорили, що змушені продавати своє зерно експортерам за дуже низькою ціною. Вони просять уряд про допомогу. Тому ми створимо державного зернотрейдера в якості альтернативи компаніям, які купують зерно і експортують його з України. І це станеться найближчим часом", - повідомив він.

Реклама:

На думку Слаути, державний зернотрейдер повинен мати можливість закуповувати до 2 млн. тонн зерна на внутрішньому ринку для експорту, що дозволить встановити прийнятну для фермерів ціну на зерно.

Створити такий державний орган планується на базі ДАК "Хліб України", у відомстві якої знаходяться десятки елеваторів і припортовий зерновий термінал в Одесі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!