КЗРК скаржиться на ушкодження залізничного шляху до комбінату

Вівторок, 23 березня 2010, 16:30

Криворізький залізорудний комбінат просить Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України розслідувати навмисне ушкодження залізничної під'їзної колії до комбінату.

Про це сказано в заяві комбінату на адресу Генпрокуратури, СБУ, Міністерства транспорту і зв'язку і голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до заяви, 14 березня поблизу поста охорони комбінату "Суха балка" (по території якої проходить під'їзна залізнична лінія, що перебуває на балансі КЗРК) невідомі за допомогою газополуменевої апаратури порізали 35 метрів рейкового полотна, завдавши шкоди КЗРК розміром 63,947 млн. гривень.

Крім того, 17 березня невідомі створили перешкоду для руху залізничного складу, уклавши на рейки шматки кварциту, гілки дерев і обрізки шпал, що створило аварійну ситуацію і могло призвести до сходження складу і загрози життю локомотивної бригади поїзда.

Реклама:

"Просимо встановити і притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у навмисному ушкодженні залізничних колій сполучення, що є власністю "Кривбасзалізрудком", - сказано в повідомленні.

Комбінат пов'язує те, що сталося, з конфліктом із комбінатом "Суха балка", який стався, за даними КЗРК, через наміри "Сухої балки" демонтувати майно, що належить КЗРК, під час будівництва власної транспортної залізничної системи.

"Підозрюємо, що справжніми винуватцями (ініціаторами або навіть виконавцями) зазначених подій є "Суха Балка", - сказано в заяві КЗРК.

Крім того, комбінат просить провести перевірку законності виконуваних "Сухою Балкою" будівельних робіт на залізничних шляхах КЗРК, а також провести перевірку діяльності співробітників "Укрзалізниці" і Придніпровської залізниці, які не перешкоджали цій діяльності "Сухої Балки".

За інформацією КЗРК, керівництво Придніпровської залізниці вимагає від комбінату укласти договір на використання під'їзних колій для подачі вагонів "Сухої балки", умови якого абсолютно не вигідні КЗРК.

Як повідомлялося, конфлікт між підприємствами виник у другій половині 2009 року, тоді "Суха Балка" звернулася до Антимонопольного комітету із заявою про перешкоджання КЗРК відвантаженню і транспортуванню видобутої на "Сухій балці" сировини під'їзними коліями.

"Суха Балка" контролюється найбільшим виробником сталі в Росії Evraz Group (головна компанія зареєстрована в Люксембурзі), яка в Україні також контролює ДМЗ ім. Петровського і коксохімічні заводи "Баглейкокс", "Дніпрококс", Дніпродзержинський КХЗ.

Відкрите акціонерне товариство "Кривбасзалізрудком" є найбільшим виробником товарної залізної руди в Україні.

50% акцій КЗРК контролює група "Метінвест", решту акцій - група Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: