Львів'ян знову позбавляють води

Середа, 24 лютого 2010, 16:13

ВАТ "Львівобленерго" має намір 25 лютого 2010 року призупинити подачу електричної енергії комунальному підприємству "Львівводоканал" за борги. 

Про це йдеться в повідомленні відділу корпоративних зв'язків "Львівобленерго", інформує агентство ZAXID.NET.

Як зазначено в повідомленні, борги "Львівводоканалу" за спожиту електроенергію 24 лютого 2010 склали 6,283 млн. грн. 

Також в повідомленні підкреслюється, що "Львівобленерго" двічі письмово зверталося до міського голови Львова Андрія Садового і керівництва "Львівводоканалу" про незадовільний стан розрахунків за електроенергію. 

Про наміри енергетиків призупинити подачу електрики керівництво "Львівводоканалу" повідомлено у встановленому порядку, повідомляє прес-служба.

Натомість, у "Львівводоканалі" кажуть, що не мають заборгованості за електроенергію, спожиту в січні, а клопоти тільки з поточною оплатою.

Реклама:

"Якщо населення не розрахується з "Львівводоканалом", ми - з енергетиками, ті припинять подачу електроенергії на міські насоси, і воду місту не качатимуть", - пояснюють на підприємстві.

Комунальники зазначили, що є загроза втратити всі переваги цілодобового водопостачання, до якого ми так довго йшли.

"По-перше, помпові станції почали споживати більше електроенергії після запровадження цілодобового водопостачання. У лютому 2010 року це додатково нарахований мільйон гривень", - йдеться в роз'ясненні.

Другою причиною Горбата назвала те, що мешканці неохоче розраховуються за спожиті послуги. Мовляв, 26 лютого 2010 року оплачено лише 60% з нарахованого.

"З нарахованих 8 млн. грн. за електроенергію ми сплатили трохи більше 2 млн. грн. Чи вдасться нам розрахуватися з енергетиками - напряму залежить від львів'ян", - підсумувала прес-секретар.

Горбата додала, що питання подачі електроенергії на помпові станції піднімалося сьогодні на нараді у міського голови і перебуває на оперативному контролі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!