Столична нерухомість дорожчає®

Понеділок, 22 лютого 2010, 12:10

Житло на первинному ринку Києва в січні цього року подорожчало майже на 1% - до 15 тис грн. за 1 квадратний метр.

Нову квартиру в будинках економ-класу можна зараз придбати за ціною від 10 тис. грн. за 1 кв. м, в будинках бізнес-класу - за 15 тис. грн. за 1 кв.м. Починаючи з березня цього року, ціни ще більше поповзуть вгору - через відкладений попит на житло, що існує в столиці.

Торік у Києві ввели в експлуатацію всього 400 тис. квадратних метрів житла - що на 63% менше, ніж в 2008 році. Хоча людей, які бажають придбати квартиру, менше не стало.

Крім того, багато власників нерухомості зняли з продажу свої квартири, чекаючи подальшого дорожчання нерухомості, і рівень попиту зараз перевищує показники пропозиції. А Київ як і раніше "переповнений" замороженими будинками, на добудову яких у забудовників немає коштів. І в найближчому майбутньому в експлуатацію буде введено всього декілька об'єктів.

Реклама:

Серед них - секція 1 будинку №26 Житлового Масиву "Парковий", будівництвом якого займається компанія НБК. Будинок вже готовий на 99%, і продавати в ньому квартири компанія  може за ринковою ціною. Особливо враховуючи те, що в 2009 році практично не здавались в експлуатацію нові об'єкти.

Однак, компанія пішла назустріч покупцям і пропонує квартири за акційною ціною: 8550 грн. за квадратний метр. Враховуючи те, що середня ринкова ціна житла у Святошинському районі столиці складає 12-15 тисяч, знижка дуже вражаюча.

Настільки доступні ціни пояснюються просто: акціонери компанії свідомо йдуть на збитки, щоб забезпечити безперебійне фінансування будівництва своїх об'єктів. Крім того, будинок ще не зданий в експлуатацію. А як тільки він отримає всі документи, ціни відразу ж стануть ринковими. Тобто - майже в два рази вище.

Отже немає сенсу тягнути і чекати, поки квартири в комплексі подорожчають ще більше. Адже з НБК житло можна придбати набагато дешевше, ніж в середньому на ринку, вже зараз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!